Belinus thuisbatterij: alles wat je moet weten

Meer informatie over onze producten?

Belinus is gespecialiseerd in het onderzoek, de ontwikkeling, de productie van innovatieve ultra-efficiënte ultra-zwart zonne-energie dubbelglas, thuisbatterij- en BIPV-oplossingen.

De nieuwste generatie thuisbatterijen van Belinus transformeren gebouwen tot energiecentrales. Het Belgische design en de uitstekende kwaliteit maken van de Belinus thuisbatterijen een van de beste AC-accusystemen op de markt. Wij vertellen je alles wat je erover moet weten.

Belinus Energiewall

Het gamma Belinus thuisbatterijen bestaat uit twee batterijen, de Energiewall LV en de Energiewall HV. Beide modules zijn een stapelbaar AC-accusysteem voor privégebruik. De Energiewall biedt energieopslag voor zonne-energie-zelfverbruik, tijdgestuurde regeling en een back-up tijdens stroompannes. 

De Energiewalls worden eenvoudig op het elektriciteitsnetwerk van elk huis of gebouw aangesloten. Dankzij het compacte ontwerp bereiken ze een toonaangevende energiedichtheid en zijn ze makkelijk te installeren. Zo kan jij als eigenaar snel van de voordelen van betrouwbare, duurzame energie genieten.

Energiewall LV

Een enkele module heeft een capaciteit van 5 kWh en is uit te breiden tot een module van maximaal 40 kWh.

Download de datasheet hier.

Energiewall HV

De Energiewall HV heeft een capaciteit van 7 kWh en is uit te breiden door het stapelen van verschillende modules tot en met 18 kWh. 

Download de datasheet hier.

TRANSFORMEER GEBOUWEN TOT ENERGIECENTRALES

In België ontwikkeld energiebeheersysteem

De Belinus Energiewall is ontwikkeld op maat van het Belgisch energiebeheersysteem. Het meet, monitort en beheert het systeem in real-time. Op die manier optimaliseert de levensduur van je batterij dankzij het intelligente algoritme.

Met trots geproduceerd in België

De Energiewall wordt met trots geproduceerd in België en voldoet daarmee aan de strenge Europese eisen voor kwaliteitscontroles voor 10.000 cycli, gedurende 12 jaar. 

De thuisbatterijen verkregen volgende certificaten: 

 • VDE AR 4105, 
 • TOR Erzeuger, 
 • UN 38.3 / IEC 62281, 
 • IEC 61000-6-1, 
 • IEC 61000-6-3, 
 • IEC 62109-1, 
 • IEC 62109-2, 
 • IEC 62040-1, 
 • IEC 60730-1, 
 • VDE AR 2510-2, 
 • IEC 62619, 
 • VDE AR 2510-50, 
 • IEC 60529.

Belinus All-in-one Garantie

De Belinus All-in-one garantie is de enige batterijgarantie met een uitgebreide dekking van 12 jaar voor de levering van nieuwe en oude onderdelen en voor de installatiekosten. Met dit geavanceerde garantieplan bespaar je 12 jaar, ofwel 10.000 cycli, lang. 

Breed inzetbaar

De Belinus Energiewall is breed inzetbaar en compatibel met heel wat merken, zoals SMA, Goodwe, Solis, Growatt, Victron, Voltronic en Studer enkelfasige hybride omvormers.

Als je de Energiewall combineert met Belinus zonnepanelen, haal je het meeste uit je installatie. Zo garandeer je dat er geen opgewekte energie verloren gaat en je altijd voldoende zelfopgewekte zonnestroom reserve hebt!

Interesse in een thuisbatterij?

Neem vrijblijvend contact met een installateurs in jouw buurt!
Deel blog:

Wij staan altijd voor je klaar

Heb je vragen? Wij zijn er om je te helpen

Belinus werd in 2015 opgestart als servicebedrijf voor de engineering en kwaliteitsinspectie van zonnepanelen en is een Belgisch technologiebedrijf met haar hoofdkantoor in Genk, België, en een gerenommeerde aanwezigheid in meer dan 10 landen verspreid over Europa.

Copyright © 2022. All rights reserved.

Website by Tunity

Belinus is gespecialiseerd in het onderzoek, de ontwikkeling, de productie van innovatieve ultra-efficiënte ultra-zwart zonne-energie dubbelglas, thuisbatterij- en BIPV-oplossingen.