Belgisch testlab & kwaliteit

Strikte kwaliteitscontrole garandeert een betrouwbaar product

Alle cellen en zonnepanelen van Belinus ondergaan een zeer grondige en strenge kwaliteitscontrole en -bewaking. Voor, tijdens en na de productie van de componenten, maar ook voordat de producten op transport gaan en aan onze klanten worden geleverd.

Met de leveranciers van onderdelen en componenten worden vooraf afspraken gemaakt over de technische voorwaarden en kwaliteitseisen van deze onderdelen.

Tijdens de productie van de modules worden de fabrieken en productielijnen geregeld (onverwacht) bezocht en gecontroleerd via professionele onafhankelijke audits.

Om de kwaliteit van onze zonnepanelen te garanderen vinden er geregeld controles plaats op de gebruikte materialen en de ontwerpen van de modules. Op deze manier blijven al onze producten IEC- en/of UL gecertificeerd.

  • De productie van de bestellingen wordt 24/7 gevolgd. De afgewerkte producten worden voor verzending geïnspecteerd door een monster te nemen uit de batch. De producten worden visueel geïnspecteerd, maar er vindt ook inspectie plaats via EL-imaging, I-V meting en een BOM (Bill of Materials) controle.
  • Voor elke container worden gespecificeerde paklijsten opgesteld en het laden van de containers gebeurt onder toezicht.
  • Er worden ongeplande, onverwachte controles uitgevoerd op orders en containers die klaar zijn voor verzending.

Wij staan altijd voor je klaar

Heb je vragen? Wij zijn er om je te helpen

Belinus werd in 2015 opgestart als servicebedrijf voor de engineering en kwaliteitsinspectie van zonnepanelen en is een Belgisch technologiebedrijf met haar hoofdkantoor in Genk, België, en een gerenommeerde aanwezigheid in meer dan 10 landen verspreid over Europa.

Copyright © 2022. All rights reserved.

Website by Tunity

Belinus is gespecialiseerd in het onderzoek, de ontwikkeling, de productie van innovatieve ultra-efficiënte ultra-zwart zonne-energie dubbelglas, thuisbatterij- en BIPV-oplossingen.