Europese productie

Belinus - De marktleider op het gebied van zonnepanelen

Alle door Belinus geproduceerde zonnecellen en zonnepanelen worden vervaardigd in Bloomberg Tier-1 fabrieken. Deze fabrieken maken gebruik van zonnepanelen op de daken, en deze fungeren als energiebron voor de fabriek. Hiermee wordt de totale CO2-uitstoot tot wel 40% vermindert en worden het milieu en de planeet beschermt tegen de schadelijke gevolgen van massaproductie.

Er is sprake van een verminderde impact op het milieu, omdat er geen gassen of andere gevaarlijke chemicaliën in de atmosfeer vrijkomen. Onze teams zetten zich dagelijks in om het milieu te beschermen en de gevolgen van hun werkzaamheden op het milieu te verminderen. De technici van onze productievestiging in Europa werken aan een strategie voor een duurzaam milieubeheer.

Eco-productie

Eco-productie

Kleinere koolstofvoetafdruk

Kleinere koolstofvoetafdruk

Arbeid en mensenrechten berscherming

Arbeid en mensenrechten berscherming

Milieuvriendelijke fabriek in Europa

870871 b26f07b5da434b72acf2b09a4e3de7e1 mv2 1
11062b 636d70014002400cb49bf6aaa4ea8bda mv2 scaled
  • Duurzame energie is goed voor meer dan 60% van de totale energie die nodig is voor de fabricage van Belinuscellen en -zonnepanelen.
  • De volledige fabriek van 45.000 m² wordt volledig verwarmd met geothermische energie.
  • Onze Belinus-zonnepanelen zijn op het volledige dak van de fabriek geïnstalleerd. De gegenereerde elektriciteit wordt integraal gebruikt om de productiecyclus van stroom te voorzien.

Onze zonnepanelen worden vervaardigd met grondstoffen die afkomstig zijn van hoogwaardige Europese bronnen, zoals de Duitse Staubli MC4 connectoren, of zelf ontwikkelde componenten. Als gevolg hiervan bevinden onze fabrieken zich veel dichter bij de eindgebruikers, met als gevolg dat het milieu minder wordt belast, door een transportnetwerk dat altijd proximaal is.

Belinus is gespecialiseerd in het onderzoek, de ontwikkeling, de productie van innovatieve ultra-efficiënte ultra-zwart zonne-energie dubbelglas, thuisbatterij- en BIPV-oplossingen.